Over Suzanne


08-09-2005 23;13;42.JPG 

Suzanne Rethans (26 april 1972) studeerde in 1998 af aan de Frederik Muller-academie in Amsterdam (Opleiding Uitgeverij en Boekhandel, richting redactie). Sindsdien werkt ze als journalist. Ze is jaren freelancer geweest voor bladen als Viva, Flair, Esta, Ouders van Nu, JAN en het Volkskrant Magazine. Van 2008 tot 2011 werkte ze als redacteur bij JAN Magazine. En nu is ze toch weer aan het freelancen. De veelzijdigheid daarvan bleef trekken. 

Al in haar studententijd begon Suzanne met het schrijven van columns. Eerst over uitgaan in Havana, het Weekblad van de Hogeschool van Amsterdam, later over haar liefdesperikelen in Viva en daarna nog jaren over het moederschap, dat niet iedereen vanzelf komt aanwaaien, in Flair. Sinds 2008 heeft ze een column in JAN.

Daarnaast schrijft ze non-fictie. Voor Uitgeverij Snor schreef ze het boekje Daarom! En andere diepzinnige antwoorden op kindervragen. Met daarin antwoorden op vragen waarvan je als ouder denkt: ja, tja, hoe zat dat ook alweer? Haar boek Durf te vragen, handboek voor de moderne puber verscheen november 2012 bij Uitgeverij Podium.

Suzanne heeft ook nog even gepresenteerd. Ze maakte de website van het opvoedprogramma Bij Ons Thuis van Teleac, kreeg een internetrubriek in het programma en werd een seizoen later gevraagd voor de presentatie. Dat heeft ze twee seizoenen met veel plezier gedaan. Helaas bestaat het programma nu niet meer, maar het een heeft natuurlijk niets met het ander te maken.


Suzanne heeft drie kinderen, Mees (2000), Tijl (2003) en Keet (2008).