Boeken

Begeerd en verguisd

Begeerd en verguisd, het leven van Sylvia Kristel, is bekroond met de Louis Hartlooperprijs voor beste filmpublicatie van 2020.

Over Begeerd en verguisd zei de jury: ‘Het boek Begeerd en verguisd is het intrigerende verhaal van misschien wel Nederlands grootste filmster: Sylvia Kristel. Kristel leidde een onstuimig leven waar haar ogenschijnlijke doel – rijk en beroemd worden – haar meer in de weg leek te zitten dan dat ze er daadwerkelijk gelukkig van werd. Hoe iemand met zo’n krankzinnig leven kon uitgroeien tot een prachtig, krachtig en volwaardig mens, wordt heel toegankelijk en boeiend beschreven in Rethans’ Begeerd en verguisd. Een rijk geschreven portret van een actrice die miljoenen binnensleepte en het geld ook net zo makkelijk weer uitgaf. Een verhaal over een vrouw die zo hunkerde naar avontuur en roem, dat ze soms leek te vergeten om gewoonweg gelukkig te zijn. En gezien haar levensloop is de titel van het boek ook volkomen juist gekozen: begeerd én verguisd. Ze werd in het ene land omarmd als icoon van de seksuele bevrijding, en in het andere land verketterd door de vrouwenbeweging.

De biografie is op deze site exclusief gesigneerd te koop mét persoonlijke boodschap van de auteur.

Durf te vragen

De puberteit is een verwarrende tijd waarin alles onzeker is. Door de overstap naar de middelbare school krijg je nieuwe vrienden, je wordt misschien verliefd en ondertussen verandert er van alles aan en in je lichaam. Dat roept veel vragen op.

Over seks, masturberen, vriendschap, geld, alcohol en drugs. Maar dit zijn nou net de onderwerpen die je liever niet met je ouders bespreekt.

In Durf te vragen lees je alles over deze zaken. Pubers delen hun ervaringen en deskundigen, onder wie een seksuoloog, kinderarts, studiebegeleider, socialmediaexpert en flirtcoach, geven talloze adviezen. Daarnaast worden er handige tips gegeven over onder meer huiswerk, huidverzorging, verliefdheid en ruzie.

Durf te vragen is hét onmisbare handboek voor iedereen tussen de tien en zeventien jaar.

Prijs: €59,95

Te koop via Bol.com

Daarom

Als ouder leer je, dat het weinig zin heeft om stil te staan bij onbeantwoordbare vragen. Kinderen daarentegen lijken er niet genoeg van te krijgen om deze vragen te stellen. ''Waarom leven we?'' ''Waar was ik voordat ik geboren werd?'' Niks mis mee, alleen wat moet je antwoorden en hoe kom je aan die antwoorden?

In dit boek vind je bijna alle lastige kindervragen met de meest diepzinnige antwoorden. Even geen tijd? Dan geef je gewoon een easy-way-out-antwoord en die vind je ook in dit boek.

Prijs: €12,99

Te koop via Bol.com

Mijn gekozen waardering € -