Over mij

Over mij

Ik schrijf al ruim twintig jaar als journalist en columnist voor diverse tijdschriften en kranten. De onderwerpen waarover ik schrijf zijn divers, maar altijd human interest. Wat beweegt de mens? En hoe komt hij tot groei? De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in vrouwenzaken. De tweede feministische golf, seksuele vrijheid, emancipatie en het bevorderen van gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Vrouwen empoweren en vrouwelijkheid vieren, dát is wat ik wil. Het is tijd dat we onze stem verheffen.

Opdrachtgevers, in het verleden en nu: Het Parool, Volkskrant Magazine, AD Magazine, Vrij Nederland, Trouw, Viva, Flair, Libelle, Margriet, Esta, Ouders van Nu, J/M, Red, JAN Magazine, LINDA en Saar.

Vanaf mijn studietijd ben ik columnist. Ik begon ooit bij Havana, het weekblad van de Hogeschool van Amsterdam, vervolgens werd ik columnist voor Viva, Flair,  JAN Magazine, Saar en Vrouw. En nu ben ik weer terug bij Saar, en publiceer ik mijn columns en essays ook op Reporters Online. Kenmerkend voor mijn stijl is de totale openheid. Niets menselijks is mij vreemd, last van schaamte heb ik niet en ik zie het als mijn taak juist over die onderwerpen te praten die gevoelig liggen of zelfs taboe zijn. Omdat ik niet de enige ben. En ik anderen wil laten weten dat ook zij niet alleen zijn.

De laatste jaren werk ik vaker voor de radio, en ben ik zelf podcasts gaan maken. Een nieuwe liefde. Zo schuif ik als vaste gast regelmatig aan bij de Saar-podcast en maak ik samen met Maike Jeuken de podcast Alsof scheiden zo leuk is. Ik schreef onder andere de biografie van Sylvia Kristel, Begeerd en verguisd, waarvoor ik in 202 de Louis Hartlooperprijs won en ik ben weer bezig met een boek, voor uitgeverij Hollands Diep; Een echte moeder offert zichzelf op, en andere moederschapsmythes. Waarover later meer.

Samen met Nathalie de Graaf richtte ik in 2011 het Freelance Journalisten Netwerk op, een bloeiende community met inmiddels zo’n 2000 leden op Facebook.

Contact:
06-21896807
srethans@gmail.com

Administratie en support van de betalingen en donaties op de site van Suzanne Rethans worden verzorgd door:

Reporters Online B.V.
Leidseplein 32 2013 PZ Haarlem
support@reportersonline.nl
Kamer van Koophandel: 65844173
BTW-nummer: NL856284105B01
Telefoon: 0616477336

Voor vragen over betalingen kun je je wenden tot Reporters Online via bovenstaand mailadres. Meer informatie over onze donaties en onze algemene voorwaarden:

https://reportersonline.nl/ro-information/algemene-voorwaarden-reporters-online/

Mijn gekozen waardering € -