Portfolio

Begeerd en verguisd
Begeerd en verguisd, het leven van Sylvia Kristel, is bekroond met de Louis Hartlooperprijs voor beste filmpublicatie van 2020.
Over Begeerd en verguisd zei de jury: ‘Het boek Begeerd en verguisd is het intrigerende verhaal van misschien wel Nederlands grootste filmster: Sylvia Kristel.
Kristel leidde een onstuimig leven waar haar ogenschijnlijke doel – rijk en beroemd worden – haar meer in de weg leek te zitten dan dat ze er daadwerkelijk gelukkig van werd.
Hoe iemand met zo’n krankzinnig leven kon uitgroeien tot een prachtig, krachtig en volwaardig mens, wordt heel toegankelijk en boeiend beschreven in Rethans’ Begeerd en verguisd.
Een rijk geschreven portret van een actrice die miljoenen binnensleepte en het geld ook net zo makkelijk weer uitgaf.
Een verhaal over een vrouw die zo hunkerde naar avontuur en roem, dat ze soms leek te vergeten om gewoonweg gelukkig te zijn. En gezien haar levensloop is de titel van het boek ook volkomen juist gekozen: begeerd én verguisd.
Ze werd in het ene land omarmd als icoon van de seksuele bevrijding, en in het andere land verketterd door de vrouwenbeweging.
De biografie is op deze site exclusief gesigneerd te koop mét persoonlijke boodschap van de auteur.

Desired and despised
The English translation of the biography Begeerd en verguisd. The book is available on Amazon:

Durf te vragen
De puberteit is een verwarrende tijd waarin alles onzeker is. Door de overstap naar de middelbare school krijg je nieuwe vrienden, je wordt misschien verliefd en ondertussen verandert er van alles aan en in je lichaam. Dat roept veel vragen op.
Over seks, masturberen, vriendschap, geld, alcohol en drugs. Maar dit zijn nou net de onderwerpen die je liever niet met je ouders bespreekt.
In Durf te vragen lees je alles over deze zaken. Pubers delen hun ervaringen en deskundigen, onder wie een seksuoloog, kinderarts, studiebegeleider, socialmediaexpert en flirtcoach, geven talloze adviezen. Daarnaast worden er handige tips gegeven over onder meer huiswerk, huidverzorging, verliefdheid en ruzie.
Durf te vragen is hét onmisbare handboek voor iedereen tussen de tien en zeventien jaar.

Daarom
Als ouder leer je, dat het weinig zin heeft om stil te staan bij onbeantwoordbare vragen. Kinderen daarentegen lijken er niet genoeg van te krijgen om deze vragen te stellen.
”Waarom leven we?” ”Waar was ik voordat ik geboren werd?” Niks mis mee, alleen wat moet je antwoorden en hoe kom je aan die antwoorden?
In dit boek vind je bijna alle lastige kindervragen met de meest diepzinnige antwoorden. Even geen tijd? Dan geef je gewoon een easy-way-out-antwoord en die vind je ook in dit boek.

Neurowetenschapper Lisa Mosconi over de veranderingen in het brein tijdens de overgang

Wat de dochters van de tweede feministische golf kunnen leren van zwarte feministes

Hier komt de eredivisie van echtscheidingsland. Groepstherapie helpt ze uit de strijd.

Het leven lacht je toe als je in een hogere frequentie gaat zitten. Hoe? Suzanne zocht het uit

Steun de petitie! Wij willen onze hormonen terug

Geluk zit in een klein pilletje: ‘Ik ben gewoon een veel relaxter mens met antidepressiva’

Het begint eerder dan je denkt, en kan ook meer kwaad. Pas op voor de overgang!

De 2Doc Verlaten:
Een paar maanden nadat ik weg was bij de man voor wie ik mijn gezin had verlaten, belde documentairemaker Hetty Nietsch. Of ze eens mocht komen praten. Ze was bezig met een documentaire over liefdesverdriet, mensen die verlaten waren, en ze wilde mij graag omdat ik beide kanten had ervaren. Aanvankelijk had ik er niet zo’n trek in, ik zat nog volop in de rouw. Maar ze hield vol. En won vertrouwen. En maakte dit prachtige document dat liefdesverdriet van alle kanten laat zien.